Пташині сім'ї

Гігантські зимородки Факти | Опис | Телефонуйте | Розмір | Звук

Pin
Send
Share
Send
Send


Гігантський зимородок, наукова назва Мегацерилеві максимуми є найважливішим зимородом в Африці, місцем проживання курей на більшості континенту на південь від пустелі Сахара, крім посушливого південного заходу.

Ця стаття дасть огляд слідів гігантських зимородків, дзвінка, розміру, звуку, Південної Африки тощо.

Розподіл гігантських зимородок

Гігантський зимородок - це резидентний птах, що розмножується у більшості Африки на південь від Сахари, крім посушливого південного заходу.

У північній Намібії це досить часто (разом із смугою Капріві), крім того, у північній та японській Ботсвані, центральній та південній Мозамбіку, Зімбабве та Південній Африці.

Гігантський зимородок часто відвідує потоки, річки, озера, дамби, а крім того гірські потоки з лісистими ділянками на узліссях, кожен у саванах та лісах.

Гігантські зимородки додатково трапляються в прибережних лагунах, лиманах, мангрових заростях і морських узбережжях, і, як правило, неподалік від стоячих басейнів у висохлих річках.
Гігантський зимородок - це найбільший в Африці вид зимородка. Він має великий гребінь і гігантський прямий чорний дзьоб.

Більша частина його тіла покрита чорними пір’ям, які можуть бути наконені білими плямами. У самця помаранчева грудка, а шлунок білий з чорними плямами.

Груди жінки є чорно-білими, а живіт оранжевий, і різниця між ними запам’ятається, розмірковуючи про те, що самець несе оранжеву сорочку, а жінка несе оранжеву спідницю.
Гігантський зимородок займає особливе місце в моєму коронарному серці. Їх гучне, різке ім’я «ках ках кахк» знову приносить багато неймовірних спогадів про африканський кущ; від садоуласників із моєю привабливою дружиною на березі річки Кунене на півночі Намібії до епічних прогулянок на каное по річці Умнгазі в районі мису Яп до домашніх 4 × чотирьох пригод у коронарному серці загальнонаціонального парку Цаво в Кенії.

Гігантський зимородок Хабітат

Це весь час виявляється біля води і рідко знаходиться на відстані більше 100 метрів від краю води.

Практично будь-який водний об'єкт буде відповідним середовищем існування, якщо буде достатньо їжі та нависаючих гілок.

Річки, струмки, озера, дамби, лимани і навіть морські узбережжя можуть бути відповідними місцями проживання, кожен у відкритих саванах і в густих лісах.

Є два підвиди, номінант M. m. maxima, що виявляється в додаткових відкритих місцях проживання, та M. m. gigantea, яка присутня в місцях проживання щільних дощових лісів.

Підвид дощових лісів темніший, набагато менш помітний вище та з важчими чорними перегородками на нижній частині, ніж номінальні максимуми, видно на цих знімках.

Гігантський зимородок Опис

Гігантський зимородок довжиною 42-46 см (16,5-18 дюймів), з великим кошлатим гребінем, великою чорною накладною та фантастичними білими плямами на чорній верхній частині.

У самця каштанова грудка, а в будь-якому іншому - біла нижня частина з темно-боковим огородженням.

Жіночий рід має біло-плямисту чорну стрічку на грудях і каштановий шлунок. Лісова раса M. m. gigantea темніша, набагато менш помітна зверху і додатково заборонена внизу, ніж номінальна раса, однак, ці два види взаємодіють разом із зоною узлісся.

Рішення - це гучний wak wak wak.

Розмноження

Гігантський зимородок моногамний. Це означає, що самці будуть спаровуватися лише з однією жінкою, а жінки - з одним чоловіком.

Вони, найімовірніше, здійснюють повітряні польоти по всьому залицянню, супроводжуючись дзвінками, з деякою позою самця, щоб вказати свою пробу оперення, і годуванням жінки.

Сезон розмноження - з липня по січень, максимум - у серпні - жовтні. Цей вид - одиночний гніздець.

Його гніздо - це тунель, який кожен тиждень виривають всередині кожен тато і мама, використовуючи свої платежі та пальці на ногах.

Гніздо, швидше за все, буде розташоване у річковій фінансовій установі, піщаному кар’єрі або скелі, при цьому дверний отвір, як правило, прихований за звисаючою рослинністю, надто високою над водою. Відкладається 3-5 яєць, і кожен тато і мама висиджують їх протягом 25-27 днів, по черзі 3-чотири рази щодня.

Самець виймає яєчну шкаралупу з гнізда, як тільки яйце вилупиться. Пташенят щодня кілька разів годують рибою.

Тато перестає їх годувати через місяць, а мама через 5 днів. Молодша влада, коли їм виповнилося 37 днів, і вони можуть пірнати протягом кількох годин, однак мама годує їх протягом 3 додаткових тижнів.

Звички та спосіб життя

Гігантський зимородок - це добова курка, яка сідає на скелю або відділ, що нависає над водою, в місці, яке вона сканує на здобич.

Він може зробити круте або дрібне занурення, щоб потім зникнути під водою, щоб зловити здобич, раніше, ніж незабаром повернутися до свого окуня. Це може додатково зависнути над відкритою водою, як це роблять багато видів зимородків.

Він може проковтнути маленьких крабів у комплекті, однак, більший переміщується до кінчика рахунку-фактури, щоб він, можливо, вдарив його по своєму окуні розмахуючи, щоб забрати панцир і кліщі раніше, ніж проковтнути м’ясо. Зазвичай рибу їдять головою.

Після вигідного улову курка б’є по абсолютно новому окуню. Якщо ви ловите рибу в морі, зимородок очистить своє пір’я в недавній воді.

Як і багато зимородків, зимородок-гігант є одиночним і територіальним і може захищати свою територію. Первинні мешканці всередині різних районів, подорожуючи регіонально відповідно до діапазонів води. Молоді розсіюються після періоду розмноження.

Розведення

На півдні Африка розведення відбувається в період з вересня по січень, в Зімбабве з серпня по березень, в Замбії з березня по квітень і в Ліберії з грудня по січень.
Гігантський зимородок - моногамний і одиночний заводчик. Гніздо - це розширений горизонтальний тунель, котрий викопується прямо у річкову фінансову установу кожною статтю, використовуючи пальці на ногах та платежі. Зазор у дверному отворі надмірно 11 см (4 дюйма) і величезний 15 см (5,9 дюйма).

Зазвичай тунель має розмір 2 м (6 футів 7 дюймів), проте зафіксовано тунель 8,5 м (28 футів). Кладка з яєць круглих трьох кладеться в камеру на фініші тунелю.

Годування

Цей масивний вид харчується крабами, рибою та жабами, спійманими під час пірнання з окуня. Гігантський зимородок буде переважно харчуватися крабами та рибою.

До режиму харчування додатково включаються земноводні, різні ракоподібні, дрібні плазуни та помилки.

Зазвичай полює, занурившись із місця, що сидить у воді, або зависаючи в повітрі раніше, ніж занурення. Занурившись, для здобичі вона, як правило, абсолютно занурюється.

Він може пожирати дрібних крабів у повному обсязі, однак, він відніме панцир і кліщі у більших крабів раніше, ніж споживати.

Рибу ковтають повністю, голову спочатку. Якщо ви пірнаєте в солоній воді, то згодом це очистить перо в прісній воді, якщо це можливо.

Гігантське зимородок

Гігантський зимородок - територіальний, моногамний і одиночний заводчик. Яйця відкладаються в інтервалі липень-січень, з піками в серпні-жовтні.

Гніздова пара викопає тунель і гніздову камеру на вертикальному березі річки або скелі біля води.

Довжина тунелю може коливатися в межах від 0,9 до восьми,45 м (35-332 дюйма), і камера, ймовірно, буде величезною 20-60 см (8-23,5 дюйма).

Вхід в тунель, як правило, буде ховатися за звисаючою рослинністю. Кожен тато і мама відкладають від 3 до 5 яєць і інкубують їх протягом 25-27 днів.

Після вилуплення пташенят, швидше за все, годуватимуть рибу кілька разів на день. Вони тримаються в гнізді близько 37 днів, і тим не менше можуть залежати від тата та мами один один 21 день.

Жителі погрози

Гігантський зимородок часто зустрічається у заповідних зонах. Тим не менше, це може загрожувати витоку пестицидів у воду із сільськогосподарських угідь, а також відсутності місць для розмноження та середовища існування.

Кількість населення

Відповідно до МСОП, велетенський зимородок є частим і широко розповсюдженим в усіх своїх варіаціях, проте жодної загальної оцінки мешканців там немає.

В даний час цей вид класифікується як Найменше занепокоєння (LC), тим не менше, його кількість на даний момент зменшується.

Перегляньте відео: Удод. Потрясающая птица!!! (Квітня 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send