Сімейства Птахів

Краснобрюхая горихвостка, дивовижна мухоловка

Pin
Send
Share
Send
Send


Жаба це невелика: її довжина становить всього близько 6 см. Тіло сплющене, овальне, морда округлена. Ніздрі розташовані ближче до ока, ніж до кінця морди. Кінцівки короткі, плавальні перетинки розвинені слабко, не доходять до кінців пальців.


Шкіра покрита горбками, на спині їх більше, ніж на череві, розміщені вони більш-менш регулярно, найдрібніші горбки плоскі.


Зверху тіло сірого кольору з темними плямами, черевна сторона чорна з червоними, помаранчевими або жовтими плямами, які часто зливаються. Кінчики пальців тильної сторони кисті темні. У шлюбний сезон у самців розвиваються чорні мозолі на першому і другому пальцях передніх кінцівок і на внутрішній стороні передпліччя.

Можлива гібридизація цього виду з Кумка Жовточерева, тому окремі види можуть відрізнятися від наведеного опису.

Особливості поведінки жерлянки

Краснобрюхая жерлянка дуже рідко виходить на сушу. Більшу частину життя вона проводить, розпластавшись на поверхні водойми, зрідка плаває, відштовхуючись задніми лапами. На берег найчастіше виходить з калюж, вода в яких сильно нагрівається. Веде в основному денний спосіб життя.


З водойм мігрує недалеко і тільки при розселенні молоді, на зимівлю і з зимівлі, рідше - при пересиханні водойми. Зазвичай від водойми вона не відходить далі, ніж на 3-5 метрів, а при найменшій небезпеці невеликими стрибками прагне піти в воду, і якщо їй це вдається, то пірнає на дно і заривається в мул.

Захоплений на суші, вона іноді підвертають на вигнуту спину лапи, демонструючи яркоокрашенного помаранчеву нижню частину кінцівок і тулуба.

Для цього виду, який в меншій мірі пов'язаний із сушею, ніж інші земноводні, вологість і температура повітря не є основними факторами, що визначають спосіб життя. Відповідний для краснобрюхой жерлянки діапазон температури води набагато ширше, ніж у інших земноводних. Жерлянок можна зустріти як в калюжах з температурою води 40-45 ° С, так і в джерелах і колодязях, де температура не перевищує 8-10 ° С.

Зовнішні ознаки краснобрюхой горихвістки

Оперення краснобрюхой горихвістки дуже яскраве. Цей вид птахів значно більший за інших представників даного роду. Довжина тіла досягає 18-20 см, розмах крил 30-35 сантиметрів, маса становить близько 50 м

Ноги у птаха досить довгі. Пір'я у самця на спині, голові, горлі, зобі і на грудях вгорі чорні з оксамитовим відтінком. На крилах помітні широкі білі смужки, верх голови також білий.

Колір поперекового відділу і хвоста рудий, темно-рудий або червонувато-каштановий, що спостерігається у різних підвидів горихвістки. Молоді горихвістки і самки покриті пір'ям сіро-бурого кольору, зі світлим низом. Хвіст рудий з відтінком іржі. Світлі пестрини на темному тлі оперення виділяються у молодих птахів. Ноги досить довгі. Краснобрюхая горихвостка відрізняється від белошапочной горихвістки смугами на крилах.

Краснобрюхая горихвостка (Phoenicurus erythrogastrus).

Зміст:

Brachypelma vagans невибагливий птицеед, тому за змістом проблем зазвичай не виникає. Тераріум варто вибирати середніх розмірів, виходячи з того чи хочете ви бачити павука постійно, або ж спостерігати за його розкопками. В обох випадках павук буде відчувати себе добре. Температура може коливатися від 23 до 28 градусів, вологість повинна бути висока, близько 80%.

Розведення:

Статевої зрілості самці досягають у 1,5-2 роки, самки в 2-3 роки. Ваганс відмінно підійде в якості першого павука для розведення. Через місяці 3-4 після запліднення самка плете кокон, в якому може перебувати від 600 до більш ніж 1000 яєць. Приблизно через 70 днів інкубації з'являються перші павучки.
Хотілося б додати, що дуже часто під виглядом Brachypelma vagans продають гібриди B. vagans і B. albopilosum. Гібриди можуть мати відхилення в розвитку і не доживати до статевої зрілості. Відрізнити їх досить легко, так як гібриди мають спільні ознаки різних видів. Уважно огляньте вихованця і ви уникнете неприємних для себе казусів.

Особливості поведінки краснобрюхой горихвістки

Краснобрюхие горихвістки - осілі і кочують птиці. На початку жовтня вони кочують в долини річок, спускаючись вниз по ущелинах.

Птах тримається поодиноко або парами. Досить часто краснобрюхие горихвістки сидять на вершинах чагарників або валунах, при цьому злегка посмикують хвостом. Голос дзвінкий. Пісня складається з набору тихих звуків зі щебетом, в якому явно чується наслідування голосам інших пернатих. Політ краснобрюхие горихвосток плавний. На льоту у птахів можна розглянути чорні і широкі крила з помітною білою смугою, розташованої поперек.

У гніздах цього виду паразитує зозуля, відкладаючи свої яйця. Забарвлення шкаралупи збігається за кольором з забарвленням шкаралупи яєць краснобрюхой горихвістки. Існує популяція зозуль, яка пристосувалася паразитувати в гніздах краснобрюхой горихвістки, відшукуючи їх на висоті 3-4 км.

Занадто складно спостерігати поведінку птахів у вкрай суворих умовах навіть в літній період.

Харчування краснобрюхой горихвістки

Краснобрюхая горихвостка влітку харчується комахами, а взимку поїдає ягоди, зокрема, обліпиху.

Заходи охорони краснобрюхой горихвістки

Краснобрюхая горихвостка охороняється на півдні Красноярського краю. Вона згадується в регіональному списку Червоної книги як вкрай рідкісний і нерівномірно поширений вид птахів. У місцях гніздування, розташованих в важкодоступних місцях, краснобрюхие Горихвістка відносять до малоуязвімая видам. Особливі заходи охорони не розроблено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Pin
Send
Share
Send
Send