Сімейства Птахів

Белошейний ібіс / Theristicus caudatus

Pin
Send
Share
Send
Send


Історія вивчення

Белошейний ібіс (лат. Theristicus caudatus) - американська птах із сімейства ібісових.

поширення

Белошейний ібіс поширений на північному узбережжі Південної Америки, від Колумбії і Венесуели до Гвіани. На південь область поширення простягається на всю Бразилію до Мату-Гросу і північної Аргентини і Уругваю. Птахи віддають перевагу відкритим ландшафти, а також береги річок, узбережжя морів і болотисті місцевості. Однак, їх часто можна спостерігати і на великій відстані від водойм, наприклад, на випалених полях.

Зовнішній вигляд

Белошейний ібіс довжиною від 71 до 76 см. Голова і шия коричневі, верхівка темніша, шия світліше. Крила сірі, білясті по краях. Зігнутий вниз дзьоб темно-сірий, ноги червоні. За дзьобом і навколо очей є чорне оперення. Белошейний ібіс схожий в забарвленні оперення на рівного за розміром черноліцого ібіса, тільки шия світліше і виділяється біла поверхня крил.

особливості будови

Відсутня виражений статевий диморфізм. У молодих птахів смугаста коричнева шия. У підвиду Theristicus hyperorius більш бліда шия і менше білого на крилах.

розмноження

Птах гніздиться на деревах або на скелях, частіше в вільних колоніях. У кладці від 2 до 4 яєць.

харчування

Белошейний ібіс харчується хробаками, двостулковими, ракоподібними, великими комахами, равликами, амфібіями і дрібними ссавцями.

чисельність

МСОП класифікує вид як що не знаходиться під загрозою, світова популяція оцінюється між 25 000 і 100 000 особин.

Pin
Send
Share
Send
Send