Сімейства Птахів

Розповіді про папуг

Pin
Send
Share
Send
Send


Невеликий папуга. Довжина тіла 20 см, хвоста 6 см. Приземкуваті статури.
Основне забарвлення оперення зелена, на черевній стороні з жовтуватим відтінком. Простір біля вух і щоки золотисто-жовтого кольору із зеленуватим відтінком, у самок щоки яскраво-зелені. Потилицю і тім'я оранжево-червоні, лоб яскраво-червоний, а «брови» і вуздечка світло-блакитні з золотисто-коричневої перев'язі на зобі. На кінці мови відсутні щіточки. Дзьоб товстий. Хвіст клиноподібної форми, у рульового пір'я на кінці немає опахала ( «голки»).
Мешкає в Індонезії, Папуа-Нової Гвінеї і на північному сході Австралії.
Населяють мангрові зарості і тропічні ліси.

Вид включає в себе 6 підвидів:

Psittaculirostris desmarestii blythii (Wallace, 1864)
Psittaculirostris desmarestii cervicalis (Salvadori & Albertis, 1875)
Psittaculirostris desmarestii desmarestii (Desmarest, 1826)
Psittaculirostris desmarestii godmani (Ogilvie-Grant, 1911)
Psittaculirostris desmarestii intermedius (Oort, 1909)
Psittaculirostris desmarestii occidentalis (Salvadori, 1876)

Pin
Send
Share
Send
Send