Сімейства Птахів

Африканська дрохва

Pin
Send
Share
Send
Send


1 Ardeotis australis

2 Ardeotis

3 Ardeotis arabs

4 Ardeotis kori

5 Ardeotis nigriceps

6 Велика посилка

7 Велика різниця - не хотіти або не вміти згрішити

8 Більша частина

9 Більша частина життя

10 У чому і моя велика частка

11 болюс, велика пігулка

12 SYLLOGISMUS

13 alluvies

14 Alpheus

15 altitudo

16 anancaeum

17 arca

18 arctus

19 aut

20 Axius

Див. Також в інших словниках:

австралійська велика дрохва - australinis didysis einis statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: lot. Ardeotis australis angl. Australian bustard vok. Wammentrappe, f rus. австралійська велика дрохва, f pranc. outarde d Australie, f ryšiai: platesnis terminas - ... ... Paukščių pavadinimų žodynas

дрофіние - Африканська велика дрохва ... Вікіпедія

Список птахів Австралії - Зміст 1 Ендеміки Австралії 2 Страусоподібні Struthioniformes ... Вікіпедія

Ardeotis australis - australinis didysis einis statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: lot. Ardeotis australis angl. Australian bustard vok. Wammentrappe, f rus. австралійська велика дрохва, f pranc. outarde d Australie, f ryšiai: platesnis terminas - ... ... Paukščių pavadinimų žodynas

Australian bustard - australinis didysis einis statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: lot. Ardeotis australis angl. Australian bustard vok. Wammentrappe, f rus. австралійська велика дрохва, f pranc. outarde d Australie, f ryšiai: platesnis terminas - ... ... Paukščių pavadinimų žodynas

Wammentrappe - australinis didysis einis statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: lot. Ardeotis australis angl. Australian bustard vok. Wammentrappe, f rus. австралійська велика дрохва, f pranc. outarde d Australie, f ryšiai: platesnis terminas - ... ... Paukščių pavadinimų žodynas

australinis didysis einis - statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: lot. Ardeotis australis angl. Australian bustard vok. Wammentrappe, f rus. австралійська велика дрохва, f pranc. outarde d Australie, f ryšiai: platesnis terminas - tikrieji einiai ... Paukščių pavadinimų žodynas

outarde d`Australie - australinis didysis einis statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: lot. Ardeotis australis angl. Australian bustard vok. Wammentrappe, f rus. австралійська велика дрохва, f pranc. outarde d Australie, f ryšiai: platesnis terminas - ... ... Paukščių pavadinimų žodynas

Африканський слон

Слон є найбільшим не тільки в цій групі, а й серед усіх сухопутних ссавців світу. Деякі особини досягають ваги більше 8 т. Слони зустрічаються в 37 країнах, що знаходяться на південь від Сахари, і здатні виживати в різних природних умовах, від пустель до водно-болотних угідь.

Вони добре пристосовані до навколишнього середовища. У них дуже товста шкіра, яка захищає їх від гострих шипів рослин, і величезні вуха, що дозволяють регулювати температуру тіла. Це соціальні тварини. Вони живуть групами, очолюваними матріархом. Причому зазвичай самки залишаються зі стадом протягом всього свого життя, а самці у віці 10 - 12 років йдуть з групи.

Цікаві факти про слонів

  1. Дорослий самець з'їдає в день близько 170 кг рослинності і випиває 190 літрів води.
  2. Слоненята годуються молоком матері до досягнення 4 - 5 річного віку.
  3. Слони живуть в групах, чисельність яких сягає 100 особин.

Африканський буйвол

Буйвол одне з найнебезпечніших тварин Африки. Вони вбивають в рік більше людей, ніж леви. Виділяють 4 підвиди цієї тварини, причому найбільший з них мешкає в Східній і Південній Африці. Його вага може досягати 920 кг. Незважаючи на їх жорстку репутацію, ці копитні відносно мирно уживаються один з одним.

Цікаві факти про буйволах

  1. Буйволи живуть у великих стадах до 1 000 особин.
  2. Вони захищають телят і слабших членів групи, поміщаючи їх в середину стада.
  3. Буйволи позбавляються від паразитів завдяки особливій птиці - буйволової Скворцов. Ці пернаті багато часу проводять на шкурах копитних, склёвивая звідти комах і їх личинок.

Примітки

  1. Беме Р. Л., Флінт В. Є.
    Пятіязичний словник назв тварин. Птахи. Латинський, російська, англійська, німецька, французька / Під загальною редакцією акад. В. Е. Соколова. - М .: Рус. яз., «РУССО», 1994. - 845 с. - 2030 екз. - ISBN 5-200-00643-0.
  2. [Nationalzoo.si.edu/SCBI/tropicalecosystems/koribustards/default.cfm Kori Bustard Research]. National Zoo, FONZ: Washington D.C .. Перевірено 26 липня 2013.
  3. Ginn P.J., McIlleron W.G. & Milstein P. le S. 1989. The Complete Book of southern African birds
    . Struik Winchester, Cape Town.

Африканський леопард

Леопард самий невловимий з Великої п'ятірки. Побачити його на сафарі - велика удача. Леопарди нічні тварини, в денний час вони ховаються в густому гіллі дерев. Це дуже сильні звірі, здатні не тільки вбити жертву набагато більше, ніж вони самі, а й затягнути її на дерево.

Цікаві факти про леопарда

  1. Леопарди - одинаки, вони не залишаються на одному місці більше ніж на кілька днів.
  2. Вони затягують свою здобич на дерева. щоб леви і гієни не змогли відібрати її.
  3. Ці хижаки відмінно плавають, швидко бігають (більше 56 км / ч) і високо стрибають (до 3 м).

Африканський лев

Лев недаремно носить звання «царя звірів». Він є безперечним королем савани на південь від Сахари і, до того ж, другий за величиною кішкою в світі, після тигра. Хоча іноді леви полюють вдень, вони більш активні вночі. Тому в основному туристи на денних сафарі бачать даних звірів сплячими в тіні.

На відміну від інших представників сімейства котячих, леви - соціальні тварини. Вони живуть в прайдах. Зазвичай в один прайд входять один - два самця, кілька самок і їх дитинчат.

Цікаві факти про левів

  1. Леви живуть в групах, які називаються Прайд.
  2. Вони можуть спати до 20 годин на добу.
  3. Всі самки в прайді беруть участь у вихованні дитинчат.
  4. Самки полюють частіше, ніж самці.
  5. Рев самця можна почути за 8 км.

Популяція і статус виду

Аж до XX століття дрохва була широко поширена, населяючи неосяжні степові простори Євразії. Зараз вид визнаний зникаючим, і птах включена до Червоної книги кількох країн і Міжнародного союзу охорони природи, а також захищена окремими міжнародними конвенціями.

Причини вимирання виду, в основному, антропогенні - неконтрольована полювання, зміна місця проживання, робота сільськогосподарських машин.

За деякими даними, дрохва повністю винищена у Франції, Скандинавії, Польщі, Англії, на Балканах і в Марокко. Вважається, що на півночі Німеччини залишилося близько 200 птахів, в Угорщині та прилеглих до неї областях Австрії, Словаччини, Чехії та Румунії - приблизно 1300-1400 Дудаков, а на Піренейському півострові - менше 15 тис. Особин.

На Русі дрофу іменували «княжої» дичиною, добуваючи її у величезних кількостях за допомогою ловчих птахів і гончих псів. Зараз на пострадянському просторі зареєстровано приблизно 11 тис. Особин, з яких лише 300-600 птахів (що мешкають в Бурятії) відноситься до східного підвиду. Для порятунку виду створені заказники і заповідники в Євразії, розпочато вольєрне розведення дрохви і її реінтродукції в ті місця, звідки її витіснили раніше. У Росії подібний заказник відкритий в Саратовській області.

Відео

Індійська велика дрохва. Цікаві факти: Індійська дрохва - великий птах, що досягає у висоту 1 м, розмах крил до 2,5 м, вага понад 18 кг. Самець значно більший за самки. Спина коричнева, голова і шия сірувато-бежевого кольору, такого ж кольору черево. У самців на грудях чорна смуга, на тімені чорний чубчик довжиною до 5 см. На довгих, міцних ногах по три пальці, спрямованих вперед. Довжина середнього пальця становить приблизно 7,5 см. Мешкає в Індії. Живе, як і всі дрохви, на відкритих просторах, полях і пустищах. Хода індійської дрохви велична, кожен крок робить не поспішаючи. Голову вона тримає високо, під кутом 45 °, від чого здається що шия вигнута трохи назад. Стривожена дрохва починає кричати. ітается велика індійська дрохва різними дрібними тваринами - кониками, равликами, дрібними змійками, багатоніжками, ящірками, жуками, скльовує павуків з павутини. Крім цього, дрохва полює і на мишей, роблячи тим самим послугу для місцевих фермерів. Харчується також рослинами: деякі види трав, листя, насіння і зерна. Здійснює набіги на баштани, поїдає насіння з кавунів і динь. Харчується дрохва зазвичай рано вранці і пізно ввечері, протягом дня відпочиває. Індійська велика дрохва - полігамних птах. У самця кілька самок, але турботи про яйця і потомство він не проявляє. Для шлюбних церемоній самець вибирає невеликі пагорби або піщані дюни, при наближенні сторонніх він негайно ховається в заролях високої трави. У шлюбний період самець пританцьовує, важливо ходить, розкривши віялом хвіст, голосно кричить. Крик його нагадує щось середнє між фирканеьм верблюда і риканням лева. Зазвичай ці крики можна почути в ранкові години ще до світанку і в вечірніх сутінках і розносяться на великі відстані. Після спарювання самка відкладає одне яйце, як правило, у віддалених від людини місцях. Для цього вона викопує ямку в землі і відкладає яйце. Іноді в Дрофине гнізді можна знайти відразу два яйця. Однак, на думку орнітологів, це не означає, що одна самка знесла два яйця, швидше за все, це дві самки від одного самця знесли свої яйця в одне місце. Зазвичай індійські дрохви відкладають яйця з червня по жовтень, іноді це відбувається і в іншу пору року. Яйце індійської дрохви подовженої форми, вкрите шоколадними цятками і червонувато-коричневими мітками. Через 20-28 днів з яйця вилуплюється пташеня, який відразу може ходити. У випадках небезпеки самка сидить на гнізді до останнього, потім несподівано вискакує ворогові назустріч, голосно ляскаючи крилами. Якщо в гнізді пташеня, то він починає шипіти або беззвучно змінює своє місце розташування і сідає на землю. Іноді самка прикидається пораненою, вдаючи, що у неї підбито ноги і веде ворога від гнізда, летить невисоко над землею, пташеня в цей час сидить, притулившись до землі, і не ворушиться, поки мати не покличе його. Через деякий час він починає видавати тихі свистячі звуки, закликаючи мати.

Дрофіние (лат.Otididae)

- сімейство великих наземних птахів родом зі Старого Світу, що відносяться до загону Журавлеподібні. Згідно генетичним дослідженням вважаються родичами журавлів, від яких відхилилися близько 70 млн років тому. Включає в себе 26 видів, розбитих на 11 пологів.

поширення

Всі види за винятком одного населяють степи, савани і напівпустелі Африки, Азії та Південної Європи, один вид австралійська велика дрохва (Ardeotis australis) мешкає в Австралії і Новій Гвінеї. 16 видів Дрофине живуть виключно в тропічному поясі Африки, ще 2 часом з'являються в північній її частині.

Більшість віддає перевагу відкритим простору, де є хороший огляд на значну відстань. Деякі африканські види, такі як малі дрохви (Eupodotis), чубаті дрохви (Lophotis), чернобрюхая дрохви (Lissotis) толерантні до різної деревної рослинності, такої як акацієві гаї або зарості колючих чагарників, а малі індійські дрохви (Sypheotides) і флорікани (Houbaropsis) зазвичай населяють місцевості з високою травою.

Класифікація

  • Рід Afrotis Чорна мала дрохва (Afrotis afra)
  • Afrotis afraoides
  • Рід Віхляєв (Chlamydotis)
      Віхляєв (Chlamydotis undulata)
  • Chlamydotis macqueenii
  • Рід Великі дрохви (Ardeotis)
      Аравійська велика дрохва (Ardeotis arabs)
  • Африканська велика дрохва (Ardeotis kori)
  • Індійська велика дрохва (Ardeotis nigriceps)
  • Австралійська велика дрохва (Ardeotis australis)
  • Рід Малі дрохви (Eupodotis)
      Сенегальська мала дрохва (Eupodotis senegalensis)
  • Блакитна мала дрохва (Eupodotis caerulescens)
  • Черногорлая мала дрохва (Eupodotis vigorsii)
  • Eupodotis rueppellii
  • Бура мала дрохва (Eupodotis humilis)
  • Рід? Houbaropsis
      Бородата мала дрохва (Houbaropsis bengalensis)
  • рід Lissotis
      Чернобрюхая мала дрохва (Lissotis melanogaster)
  • Суданська мала дрохва (Lissotis hartlaubii)
  • рід Lophotis
      Краснохохлая мала дрохва (Lophotis ruficrista)
  • Lophotis savilei
  • Lophotis gindiana
  • Рід Африканські дрохви (Neotis)
      Південноафриканська дрохва (Neotis ludwigii)
  • Кафрських африканська дрохва (Neotis denhami)
  • Сомалійська африканська дрохва (Neotis heuglinii)
  • Нубийская африканська дрохва (Neotis nuba)
  • Рід Дрохви (Otis)
      Дрофа (Otis tarda)
  • Рід Малі індійські дрохви (Sypheotides)
      Мала індійська дрохва (Sypheotides indica)
  • Рід стрепета (Tetrax)
      Стрепет (Tetrax tetrax)
  • Розмір і вага птахів значно варіює від 40 до 120 см і від 0.45 до 19 кг відповідно, найбільшим представником сімейства вважається африканська велика дрохва (Ardeotis kori), що досягає висоти 110 см і ваги до 19 кг, що робить її однією з найпотужніших літаючих птахів на Землі.

    Будова міцна. Голова відносно велика, у верхній частині злегка плеската. У самців пологів дрохви (Otis), великі дрохви (Ardeotis), африканські дрохви (Neotis), чернобрюхая дрохви (Lissotis), дрохви-красуні (Chlamydotis) і флорікани (Houbaropsis) на голові є перистий чубчик, який особливо добре помітний під час шлюбних ігор. Дзьоб короткий, прямий. Шия довга, злегка потовщена. Крила великі і сильні, при появі небезпеки птиці найчастіше намагаються полетіти. Ноги довгі, з широкими і відносно короткими пальцями, на яких в нижній частині є жорсткі мозолясті полушечкі, задній палець відсутній, що говорить про їх наземному способі життя. Самці Дрофине більші за самок, що найбільше помітно у великих видів - різниця в їх розмірі досягає до 1/3 довжини протилежної статі, у більш дрібних видів різниця менш відчутна.

    Оперення переважно захисних відтінків: у верхній частині буре або дрібно поперечно-смугасте, що добре зливає притиснути до землі птицю з навколишнім середовищем. У нижній частині оперення різна: у видів, що населяють відкриті простори, воно часто біле, а при густій ​​рослинності іноді чорне. У багатьох видів на крилах є чорно-білі плями, непомітні на землі і що абсолютно очевидно при польоті. Самці, як правило, пофарбовані більш яскраво в порівнянні з самками, по крайней мере в період розмноження, виняток становить рід малі дрохви (Eupodotis), де оперення обох статей виглядає однаковим.

    Спосіб життя

    Дрофіние ведуть виключно наземний спосіб життя, ніколи не використовуючи дерева або чагарники. Кілька видів, такі як дрохва (Otis tarda) або стрепет (Tetrax tetrax) збираються в зграї, причому останні живуть групами в кілька тисяч особин. Види, що пристосувалися до пустель, такі як дрохви-красуні (Chlamydotis), живуть більш самотньо. Деякі види збираються групами тільки під час шлюбного сезону. Часто їх можна побачити серед стад пасуться тварин, де вони полюють на потривожених комах і більш захищені від нападу хижаків.

    Лише деякі популяції ведуть виключно осілий спосіб життя, більшість же кочують або є перелітними птахами. Види, що розмножуються в Азії, в зимовий час мігрують на довгу відстань.

    Дрофіние всеїдні і мають дуже широкий дієтичний діапазон. Однак, у більшості видів все ж переважає рослинна їжа. Вони вживають молоді пагони, квіти і листя трав'янистих рослин, розкопують м'які корінці, харчуються плодами і насінням. Крім того, вони харчуються різними комахами: жуками, кониками та іншими членистоногими. Іноді вживають в їжу невеликих хребетних: рептилій, гризунів і т. П., Не гребуючи і падлом. Птахи довгий час можуть обходитися без води, але при її наявності добре її п'ють.

    розмноження

    Період розмноження зазвичай збігається з сезоном рясних дощів, коли є достаток їжі. При догляді, самці багатьох видів влаштовують пишні демонстрації, при яких здатні, вз'ерошівая шию, видавати вражаючу барабанну трель, а також роздувати її на зразок повітряної кулі. Маленькі види, особливо що живуть серед високої трави, стрибають високо в повітря або роблять невеликі перельоти так, щоб це було помітно на відстані.

    Як правило, тривалі відносини між самкою і самцем відсутні, і після запліднення самка насиджує яйця і виводить курчат в поодинці. Гніздо влаштовується на землі, в невеликому поглибленні з плиток трав'яною рослинністю. Самка відкладає 1-6 (найчастіше 2-4) яєць протягом декількох днів. Інкубаційний період різний у різних видів, але в цілому триває в невеликому інтервалі 20-25 днів. Пташенята виводком типу і здатні покинути гніздо вже через кілька годин після народження.

    Цінний експонат для полювання. Колись ця красива великий птах заселяла великі частини Європи, але так як, на неї стали часто полювати зараз дрохва занесена в Червону.

    птах дрохва

    великих розмірів, відповідно є цінним експонатом. Іноді цю птицю ще називають дудак. Але полювання - це не єдина причина зникнення цього виду.

    До негативних факторів, що впливає на популяцію пернатих ще можна віднести обробку полів, використання різних препаратів для обробки землі та зміна звичного для цих птахів ландшафту.

    Африканський носоріг

    В Африці живуть два типи носорога: чорний і білий. Вони знаходяться під загрозою зникнення через зростаючого браконьєрства, викликаного високим попитом на їх роги. На сьогоднішній день на африканському континенті живуть близько 4 000 особин чорного і 17 000 білого носорогів.

    Чорні як правило живуть на самоті і вважають за краще пустельні і чагарникові райони. Білі ж часто проживають парами, а для місць проживання вибирають ділянки відкритих саван. Вважається, що ці тварини бродять по планеті вже близько 50 млн років.

    Цікаві факти про носорогів

    1. Вага дорослої особини може досягати 3 т.
    2. Носороги дуже запальні, тому дратувати їх не варто.
    3. Період вагітності у самки триває від 15 до 16 місяців.
    4. Незважаючи на гадану незграбність, ці звірі дуже рухливі. Їх швидкість може досягати 60 км / ч.

    Зустріти всіх даних звірів не так вже й легко, але і окремо вони викликають величезний інтерес. Кожен представник цієї групи - це унікальний вид, який представляє особливу цінність як для Африки, так і для всієї планети.

    Де можна зустріти велику африканську п'ятірку

    Велика африканська п'ятірка в повному складі мешкає в наступних національних парках і заповідниках Східної і Південної Африки:

    • Танзанія: парки Серенгеті і Мкомазі, охороною природна територія Нгоронгоро, мисливський резерват Селус.
    • Ботсвана: парки: Чобе, Нксаі Пан і Макгадікгаді Панс, заповідник Моремі.
    • Замбія: парки: Північна Луангва і Моси-Оа-Тунья.
    • Кенія: заповідник Масаї-Мара, парки: Східний Тсаво, Західний Тсаво, Амбоселі, Озеро Накуру, Абердер і Марсабит.
    • ПАР: парки: Крюгер, Еддо Елефант і Тембе Елефант, заповідники: Амакхала, Дулін, Джума, Ідубе, Іньяті, Капама, Квандве, Лондолозі, Лайен Сендс, Мала Мала, Маньелеті, Пхінда, Сабі Сендс, Шамварі, Сінгіта, Торнібуш, Тімбаваті і Улусаба .
    • Зімбабве: національні парки: Хванг, Матусадона, Гонареху, Мана Пулс і Казума Пан.
    • Уганда і Намібія: Великої п'ятірки в повному складі немає ні в одному парку і заповіднику.

    Загальна характеристика


    Африканська велика дрохва в Національному парку Етоша, Намібія
    Африканська велика дрохва - птах більша, ніж звичайна дрохва. Самці досягають 120 см в довжину і ваги до 20 кг, ймовірно це найбільші літаючі птиці серед нині живих, самки набагато дрібнішими. У цього птаха довга шия, сплощення голова з чорним чубчиком на маківці. Голова, шия і черево пофарбовані в сірувато-білі тони, спина, крила і хвіст - в бурі.

    Ⓘ Дрофине

    Дрофіние - сімейство великих наземних птахів родом зі Старого Світу, єдине в загоні дрофообразних. Включає 26 видів і 11 родів.

    Традиційно Дрофине відносили до загону Журавлеподібні, а пізніше на підставі молекулярних даних виділили в самостійний загін. Їх найближчими родичами виявилися Зозулеві час поділу оцінюється приблизно в 50-60 мільйонів років тому, а більш далекими - туракові, ці три групи утворюють кладу Otidimorphae.

    Припускають, що дрофіние виникли в Африці саме на цьому континенті вони дали в першій половині третинного періоду значну адаптивну радіацію. Найдавніші надійно ідентифіковані викопні рештки Дрофине відносяться до пліоцену Євразії та Північної Африки, є і сумнівні знахідки міоценового віку.

    1. Поширення

    Всі види за винятком одного населяють степи, савани і напівпустелі Африки, Азії та Південної Європи, один вид австралійська велика дрохва Ardeotis australis мешкає в Австралії і Новій Гвінеї. 16 видів Дрофине живуть виключно в тропічному поясі Африки, ще 2 часом з'являються в північній її частині.

    Більшість віддає перевагу відкритим простору, де є хороший огляд на значну відстань. Деякі африканські види, такі як малі дрохви Eupodotis, чубаті дрохви Lophotis, чернобрюхая дрохви Lissotis толерантні до різної деревної рослинності, такої як акацієві гаї або зарості колючих чагарників, а малі індійські дрохви Sypheotides і флорікани Houbaropsis зазвичай населяють місцевості з високою травою.

    2. Опис

    Розмір і вага птахів значно варіює від 40 до 120 см і від 0.45 до 19 кілограм відповідно недоступна посилання, найбільшим представником сімейства вважається африканська велика дрохва Ardeotis kori, що досягає висоти 110 см і ваги до 19 кг, що робить її однією з найпотужніших літаючих птахів на Землі.

    Будова міцна. Голова відносно велика, у верхній частині злегка плеската. У самців пологів дрохви Otis, великі дрохви Ardeotis, африканські дрохви Neotis, чернобрюхая дрохви Lissotis, дрохви-красуні Chlamydotis і флорікани Houbaropsis на голові є перистий чубчик, який особливо добре помітний під час шлюбних ігор. Дзьоб короткий, прямий. Шия довга, злегка потовщена. Крила великі і сильні, при появі небезпеки птиці найчастіше намагаються полетіти. Ноги довгі, з широкими і відносно короткими пальцями, на яких в нижній частині є жорсткі мозолясті полушечкі, задній палець відсутній, що говорить про їх наземному способі життя. Самці Дрофине більші за самок, що найбільше помітно у великих видів - різниця в їх розмірі досягає до 1/3 довжини протилежної статі, у більш дрібних видів різниця менш відчутна.

    Оперення переважно захисних відтінків: у верхній частині буре або дрібно поперечно-смугасте, що добре зливає притиснути до землі птицю з навколишнім середовищем. У нижній частині оперення різна: у видів, що населяють відкриті простори, воно часто біле, а при густій ​​рослинності іноді чорне. У багатьох видів на крилах є чорно-білі плями, непомітні на землі і що абсолютно очевидно при польоті. Самці, як правило, пофарбовані більш яскраво в порівнянні з самками, по крайней мере в період розмноження, виняток становить рід малі дрохви Eupodotis, де оперення обох статей виглядає однаковим.

    3. Спосіб життя

    Дрофіние ведуть виключно наземний спосіб життя, ніколи не використовуючи дерева або чагарники. Кілька видів, такі як дрохва Otis tarda або стрепет tetrax збираються в зграї, причому останні живуть групами в кілька тисяч особин. Види, що пристосувалися до пустель, такі як дрохви-красуні Chlamydotis, живуть більш самотньо. Деякі види збираються групами тільки під час шлюбного сезону. Часто їх можна побачити серед стад пасуться тварин, де вони полюють на потривожених комах і більш захищені від нападу хижаків.

    Лише деякі популяції ведуть виключно осілий спосіб життя, більшість же кочують або є перелітними птахами. Види, що розмножуються в Азії, в зимовий час мігрують на довгу відстань.

    4. Харчування

    Дрофіние всеїдні і мають дуже широкий дієтичний діапазон. Однак у більшості видів все ж переважає рослинна їжа. Вони вживають молоді пагони, квіти і листя трав'янистих рослин, розкопують м'які корінці, харчуються плодами і насінням. Крім того, вони харчуються різними комахами: жуками, кониками та іншими членистоногими. Іноді вживають в їжу невеликих хребетних: рептилій, гризунів і т. П., Не гребуючи і падлом. Птахи довгий час можуть обходитися без води, але при її наявності добре її п'ють.

    5. Розмноження

    Період розмноження зазвичай збігається з сезоном рясних дощів, коли є достаток їжі. При догляді самці багатьох видів влаштовують пишні демонстрації, при яких здатні, вз'ерошівая шию, видавати вражаючу барабанну трель, а також роздувати її на зразок повітряної кулі. Маленькі види, особливо що живуть серед високої трави, стрибають високо в повітря або роблять невеликі перельоти так, щоб це було помітно на відстані.

    Як правило, тривалі відносини між самкою і самцем відсутні, і після запліднення самка насиджує яйця і виводить курчат в поодинці. Гніздо влаштовується на землі, в невеликому поглибленні з плиток трав'яною рослинністю. Самка відкладає 1 - 6 найчастіше 2 - 4 яєць протягом декількох днів. Інкубаційний період різний у різних видів, але в цілому триває в невеликому інтервалі 20 - 25 днів. Пташенята виводкових типу і здатні покинути гніздо вже через кілька годин після народження.

    Pin
    Send
    Share
    Send
    Send