Сімейства Птахів

Розовогрудий папуга

Pin
Send
Share
Send
Send


Китайський кільчаста папуга (лат. Psittacula derbiana).

Ця порода відноситься до виду кільчасті папуги. Він є великим папугою. Забарвлення у птиці досить гарний.

Ось такого красеня ви отримаєте коли пташенята виростуть:

Доросла особина красеня китайського кільчастого папуги!

Дана порода відноситься до невибагливим папугам. Птах легко приручаються до людини, досить добре навчається людської мови.

Своїми звичками нагадує олександрійського папугу. У годуванні також невибагливий як і інші підвиди кільчастих папуг.

Китайський папуга - розмовляє і співає.

А тепер зверніть увагу, що ви можете робити вже зараз якщо купите китайського кільчастого папуги:

китайський папуга є яблуко

китайський папуга є яблуко

Харчування

Їду з руки починають брати через пару днів, зазвичай через тиждень вони намагаються сісти на руку або на плече.

До їжі вони не вимогливі, в раціоні має бути присутня зернова суміш, насіння соняшнику, горіхи, м'які добавки (варене яйце, каші без солі і масла, сир, розмочений у воді батон), овочі, фрукти.

Зовнішній вигляд

Довжина тіла 33-35 см, хвоста 22 см. Оперення зелене, з синім тім'ям, мають «вуса» і чорні смужки на лобі. У самців верхня частина дзьоба червона, подклювье чорне. У самок весь дзьоб чорний. Груди, зоб і верхня частина черева рожевого кольору.

Розовогрудие кільчасті папуги

У нас ви можете купити розовогрудих папуг (пташенят.) - у дорослих груди рожева і надклювье у самців яскраво-червоне, у самки - чорне:

годування розовогрудого кільчастого папуги

їсть з руки розовогрудий папуга

Де живе

Маврикійський кільчаста папуга зустрічається в усьому світі, найпоширеніший вид. Спочатку з'явився на двох континентах, поступово переїжджаючи в інші регіони:

  • В Азії зустрічається по всьому регіону, не любить ви висотку, вважаючи за краще жити в низинах. Спочатку розмножувався саме на цьому континенті.
  • Також спочатку розмножувався в Африці, вважаючи за краще лісу. У пустелі не зустрічається, також воліє жити в низинах на висоті до 2000 метрів.
  • Поступово освоює Європейський континент, вважає за краще теплі країни Центральної Європи. Розмноження пернатих слівоголових папуг почалося завдяки втечі з будинків неуважних господарів. Аналогічна ситуація в Сполучених Штатах Америки.
  • У ряді держав слівоголових папуг також починають поступово розмножуватися, вибираючись з неволі. Йдеться про країни Південної Америки, Близького Сходу, східної частини Азії та Японії. Іноді можна зустріти невеликі популяції навіть в Австралії.

Пернаті поступово освоюють території, які далекі від їх споконвічної батьківщини. У Латвії, наприклад, пташки ще не розмножуються, але періодично з'являється невелика популяція. Для життя воліють умови, аналогічні в їх рідних регіонах - тропічні ліси. Також їх можна зустріти в будь-якому місці, де ростуть високі дерева, які пернаті вважають за краще вибирати для створення своїх гнізд.

Китайський кільчаста папуга ідеально виживає в природі, але також може проживати в місцях, в яких є люди. Різні поля дозволяють не переживати про пошук їжі, людські будинки та господарські споруди цілком успішно замінюють високі дерева в тропічних лісах і непогано підходять для створення гнізд. У містах зазвичай мешкають на територіях різноманітних зелених зон, парків. При цьому поводяться китайські кільчасті папуги практично як білки - не бояться людей, без проблем їдять з рук і цілком успішно конкурують з голубами за кормову базу, особливо коли друге приходить годувати людей.

Періодично здійснюють нальоти на ринки, краду у торговців горіхи прямо з вітрин.

Тривалість і спосіб життя

Кільчастий розовогрудий папуга - стайная птах, якого вкрай складно зустріти на самоті. Найчастіше зустрічається кількість особин в зграї - від декількох представників до пари десятків. Дуже рідко можуть зібратися в більші групи, що налічують тисячі пернатих. Зазвичай така «злочинна банда» збирається разом для пожирання всього, що виростив самотужки не найщасливіший фермер. Рідко долають великі відстані, зазвичай зупиняються на освоєнні однієї території. При цьому вдало є сусідами з іншими птахами, навіть з гучними.

Велику частину часу кільчасті розовогрудие папуги сидять на верхівках дерев, іноді спускаючись вниз. Шукають їжу, а потім відразу летять на водопій. Після цієї процедури трохи відпочивають і повторюють все спочатку.

З настанням темряви повертаються «додому» - на крони дерев. Олександрійські папуги літають з високою швидкістю, а по землі ходять досить невпевнено. Без проблем підіймаються на будь-яку висоту, використовуючи при цьому чіпкі кігті і потужний дзьоб.

Александров кільчаста папуга - дуже гучна птах. Якщо ніхто не чує звуки, зазвичай видаються пернатим - він або їсть, або п'є. Голос досить високий і достатній противний. Витримати постійний саундтрек в домашніх умовах дуже складно, потрібно всією душею прив'язатися до пташці. У дикій природі живе близько десяти років, в домашніх умовах тривалість життя може дорівнювати і тридцяти років.

Види кільчастих папуг

Дуже часто при виборі пернатого майбутньому господарю пропонують один з шести популярних видів, про якомусь із них людина може чути.

Кільчастий розовогрудий

Ареал проживання пернатих даного виду - Південна Азія, в Індії дуже активно витісняють поки більш численних супротивників - голубів. Середня довжина тіла складає 35 см. Розмноження не така активна, як у інших порід через складнощі з пошуком відповідного партнера.

Червоноголовий

Основна відмінність пернатого від інших видів - дзьоб яскраво жовтого кольору. Зазвичай вважають за краще ліси Азіатських країн. Ще одна особливість - дуже приємний голос, ніж вони приємно відрізняються від побратимів. Особливо виділяється колір оперення - оливково-зелені відтінки.

Александров кільчастий

Зазвичай в зоомагазинах говорять про те, що назва цього виду пернатого походить від імені великого завойовника. Цар Македонії нібито привіз пташку з собою з походів в Азіатські країни. На даний момент впевнено освоїв В'єтнам, Пакистан і Афганістан. Зовні дуже схожий на індійську кільчасту породу. Відрізняється помітними «вусами».

Маврикійський

Житель одного з островів Індійського океану - Маврикія. Оперення - зелене, з невеликим темним відтінком на крилах. На даний момент занесений в червону книгу, як близький до вимирання.

Малабарский

Ще один представник самої густонаселеної країни в світі. Пір'я пофарбовані в сірий, зелений і блакитні кольори. Черевце і оперення під хвостом може бути жовтим.

Висновок

Кільчастий пернатий - найпоширеніший вид пернатих в світі. Підійде любителям галасливих, крикливих пташок. При належному догляді та увазі здатний прожити яскраве життя, принісши власнику велику кількість позитивних емоцій.

Pin
Send
Share
Send
Send