Сімейства Птахів

Черногрудая мунія

Pin
Send
Share
Send
Send


Черногрудая мунія (Лат. Lonchura teerinki ) - птах родини в'юркових Ткачик загону воробьінобразних.

Зовнішній вигляд

Довжина тіла близько 10 см Самець забарвлений досить скромно в чорно-коричнево-білі тони. Передня, «лицьова», частина голови, боки шиї, підборіддя, горло, груди глибокого матово-чорного кольору, що переходить з боків нижньої частини грудей і з боків тіла в блискучий чорний, що переривається коричневими і сірувато-коричневими плямами. Часто ці плями зливаються уздовж боків в довгі смужки або штрихи. Нижня частина боків і подхвостье чисто чорні. Живіт до анального отвору білого кольору. Лоб і криють вуха червонувато-коричневі, що переходять в глибокий коричневий колір на потилиці, шиї, спині і крилах. Поперек і надхвостье солом'яно-жовті. Хвіст клиновидний з двома подовженими середніми керманичами пір'ям жовтувато-коричневого кольору. Інші кермові червонувато-коричневі, деякі з них зі світлими облямівками. Дзьоб короткий товстий блідо-блакитного кольору. Ноги сірі або темно-сірі. Самка дуже схожа на самця, але більш тьмяного кольору на передній частині голови і грудей. Чорний колір з боків грудей і тіла менш інтенсивного відтінку, з великою кількістю коричневого і розділений на окремі плями або смужки. Черево біле з жовтуватим відтінком. Дзьоб трохи менше, ніж у самця.

Молоді птахи коричневі зверху, світліші на попереку і надхвостье. Підборіддя і горло коричневого кольору, темнішого на грудях. Низ і боки тіла світло-жовті.

Поширення

Ареал дуже обмежений, мешкає тільки в декількох долинах і по схилах гір в північно-західній частині Нової Гвінеї.

Спосіб життя

Населяє високотравье з чагарником, занедбані сади і плантації в гірських районах на висоті від 1600 до 2500 м над рівнем моря, ця пташка селиться навіть в селах. Живуть в парах, невеликих стайках. Мовчазна, контактна позивка - часто повторюваний звук «тьма». Видає також звук «тві» і, схоже на горобине, цвірінькання. Імовірно (за аналогією з родинними видами) в харчуванні переважають насіння трав. Птах дуже погано вивчена, інформація по біології, поведінки мала і фрагментарна. У природі нечисленна.

Зміст

Зовнішній вигляд

Довжина тіла близько 10 см Самець забарвлений досить скромно в чорно-коричнево-білі тони. Передня, «лицьова», частина голови, боки шиї, підборіддя, горло, груди глибокого матово-чорного кольору, що переходить з боків нижньої частини грудей і з боків тіла в блискучий чорний, що переривається коричневими і сірувато-коричневими плямами. Часто ці плями зливаються уздовж боків в довгі смужки або штрихи. Нижня частина боків і подхвостье чисто чорні. Живіт до анального отвору білого кольору. Лоб і криють вуха червонувато-коричневі, що переходять в глибокий коричневий колір на потилиці, шиї, спині і крилах. Поперек і надхвостье солом'яно-жовті. Хвіст клиновидний з двома подовженими середніми керманичами пір'ям жовтувато-коричневого кольору. Інші кермові червонувато-коричневі, деякі з них зі світлими облямівками. Дзьоб короткий товстий блідо-блакитного кольору. Ноги сірі або темно-сірі. Самка дуже схожа на самця, але більш тьмяного кольору на передній частині голови і грудей. Чорний колір з боків грудей і тіла менш інтенсивного відтінку, з великою кількістю коричневого і розділений на окремі плями або смужки. Черево біле з жовтуватим відтінком. Дзьоб трохи менше, ніж у самця.

Молоді птахи коричневі зверху, світліші на попереку і надхвостье. Підборіддя і горло коричневого кольору, темнішого на грудях. Низ і боки тіла світло-жовті.

Поширення

Ареал дуже обмежений, мешкає тільки в декількох долинах і по схилах гір в північно-західній частині Нової Гвінеї.

Спосіб життя

Населяє високотравье з чагарником, занедбані сади і плантації в гірських районах на висоті від 1600 до 2500 м над рівнем моря, ця пташка селиться навіть в селах. Живуть в парах, невеликих стайках. Мовчазна, контактна позивка - часто повторюваний звук «тьма». Видає також звук «тві» і, схоже на горобине, цвірінькання. Імовірно (за аналогією з родинними видами) в харчуванні переважають насіння трав. Птах дуже погано вивчена, інформація по біології, поведінки мала і фрагментарна. У природі нечисленна.

Зміст

До Росії вперше завезена в 90-х роках XX століття. До цього, імовірно, в неволі не містилася.

Pin
Send
Share
Send
Send