Сімейства Птахів

Pyrrhura frontalis (Буроухій краснохвостий папуга)

Pin
Send
Share
Send
Send


Поширений цей вид в Бразилії, Аргентині, Уругваї та Парагваї. Мешкає в лісах передгір'їв до висоти 1300 м над рівнем моря. Часто селиться поблизу плантацій, особливо кукурудзяних. Гніздиться в дуплах високих дерев.
Перші відомості про успішне розмноженні цього виду папуг в неволі в країнах Західної Європи відносяться до 20-х років нинішнього століття. В даний час цей вид папуг розводять багато любителів. для утримання корічневоухіх папужок підходять і просторі вольєри на відкритому повітрі і невеликі - в кімнаті.
Як гніздування застосовують як звичайні будиночки, так і пустотілі шматки стовбурів з внутрішнім діаметром близько 25 см. Розміри дощатої гніздування 20Х20Х30 см, а вічко 6-7 см. Але дно насипають тирсу, деревну труху або суміш тирси з торфом. У кладці 4-8 яєць, на яких самка сидить 22-25 дня. Молоді залишають гніздо у віці 30-32 дня, але батьки підгодовують їх ще 2-3 тижні, після чого молодих можна отсаживать в окреме приміщення.
Корічневоухіе папужки дуже люблять купатися і роблять це навіть при утриманні їх взимку у відкритих вольєрах. Слід пам'ятати, що цей вид папуг краще забиратися на ніч в укриття, тому будиночки у них повинні висіти постійно, а не тільки в період розмноження. Сховавшись в такому будиночку (при вмісті на вулиці в зимовий час), корічневоухіе папужки добре переносять морози нижче - 22 С і виходять з будиночка тільки на годівлю.
Годувати корічневоухіх папужок можна всіма видами дрібних зернових кормів, фруктами, зеленню і яєчним кормом. Частина зерна їм необхідно пророщувати до появи паростка, а пшеницю і кукурудзу досить розмочити у воді протягом доби. Деякі птахи охоче їдять різні тваринні корми - мучного хробака, мотиля. Подібний корм разом з яєчної сумішшю необхідно регулярно давати птахам при вигодовуванні пташенят.

Вид включає 2 підвиди:

· Pyrrhura frontalis chiripepe (Vieillot, 1818)
· Pyrrhura frontalis frontalis (Vieillot, 1818)

Залежно від класифікації кількість підвидів може варіювати, і вид може включати від 3 до 4 підвидів, в тому числі:

· Pyrrhura frontalis devillei
· Pyrrhura frontalis kriegi

Зеленощёкій краснохвостий папуга (Pyrrhura molinae)

Довжина папуги разом з хвостом 25 см, вага близько 70 р Верх голови темно-бурий, шия такий же забарвлення, але з блакитним облямівкою пір'я. Щоки і гузка зелені. Передня частина шиї і груди коричневі. Пляма на череві коричнево-червоне. Подхвостье блакитнувате. Хвіст червонувато-бурий.

Зеленощекій краснохвостий папуга поширений на заході, півдні та в центральних районах штату Мату-Гросу (Бразилія), на півночі і сході Болівії і північному заході Аргентини. Воліють лісу. Живуть великими групами на верхівках дерев. Годуються різними насінням і плодами. Самка відкладає від 4 до 8 яєць. Насиджує 22-25 днів. Цих папуг часто містять любителі. Вони можуть вимовляти окремі слова, хоча їх «словниковий запас» обмежений.

Вид включає в себе 6 підвидів:

· Pyrrhura molinae australis Todd, 1915
· Pyrrhura molinae flavoptera Maijer, Herzog, Kessler, Friggens & Fjeldsa, 1998.
· Pyrrhura molinae molinae (Massena & Souance, 1854)
· Pyrrhura molinae phoenicura (Schlegel, 1864)
· Pyrrhura molinae restricta Todd, 1947
· Pyrrhura molinae sordida Todd, 1947

Залежно від класифікації кількість підвидів може варіювати, і вид може включати до 7 підвидів, в тому числі:

Pin
Send
Share
Send
Send