Пташині сім'ї

Глазурований ара (Anodorhynchus glaucus) Профіль

Pin
Send
Share
Send
Send


Глазурований ара, наукова назва Anodorhynchus glaucus це великий, блакитний південноамериканський папуга, член гігантської групи неотропічних папуг, загальновідомих як ара.

Глазурний ара (Anodorhynchus glaucus) Профіль

Ця Глазурована ара, яку зазвичай вважають вимерлою, ретельно асоціюється з ара Ліра A. leari та гіацинтним ара A. hyacinthinus. У гуарані його називають гуаа-обі після його вокалізації.

Глазурований ара Опис

Цей вид був остаточно зареєстрований протягом 1960-х років, і, можливо, він надзвичайно зменшився через вилов та купівлю-продаж, а також чисте оточення загрози, зневаги та знищення.

Тим не менше, Глазурний Ара він належним чином продовжував би виживати, виходячи з того, що не переважна більшість його в минулому суттєвих досягнень була задовільно вивчена, і існували живучі та переконливі відгуки. Будь-яке населення, що залишилося, може бути невеликим, і, таким чином, воно обробляється як Критично Зникаюче.
Довжина 70 см (27,5 дюйма) для, мабуть, більшої частини напів блідо-бірюзово-блакитного кольору з виразною сіруватою головою. Він має подовжений хвіст і значну накладну.

Він має жовте, непокрите кільце для очей і утворені напівмісяцем верхівки, що обводять нижню щелепу. Їх життєвий цикл не зафіксований належним чином, деякі кажуть, що вони прожили 14 - 20 років, однак, оскільки більшість великих папуг просто живуть 60+ років, немає причини, щоб цей Глазузний Ара не міг проживати так довго.
Глазурований ара довжиною 70 см (28 дюймів). Він здебільшого блідо-бірюзово-блакитний з великою сіруватою головою. Період часу глазурований описує його забарвлення.

Він має подовжений хвіст і великий рахунок. Він має жовте кільце неозброєним оком і напівмісяцеві відвертки, що межують з нижньою щелепою.

Варіації та занепад

Ця курка була вихідцем із північної Аргентини, південного Парагваю, району Чако та Ілано в Болівії недалеко від міста Санта-Крус-де-ла-Сьєрра, північного сходу Уругваю та Бразилії.

Через 19 століття це стало рідкістю через відлов та відсутність середовища проживання, і лише два досяжні відгуки про неприборканих птахів були отримані протягом 20 століття.

Експедиції орнітологів у південно-західний Парагвай протягом 1990-х років не змогли продемонструвати жодного підтвердження виду.

Більше того, лише найстаріші жителі району мали дані про ара, остаточний вид якого був зафіксований у 1870-х роках.

Зникнення курки, швидше за все, пов’язане з відловом дорослих, які проживають для торгівлі дикими курями, та оптовою вирубкою пальми ятай, Бутія ятай, горіхи якої, здається, складали її найголовніші страви.

Хоча відповідне середовище проживання залишається в загальнонаціональному парку Ель Пальмар, в межах аргентинської провінції Ентре-Ріос, на додаток до півдня Бразилії, жодні чутки про подальше існування курки протягом багатьох років не підтвердили достовірності.

Пошуки, проведені Джо Кадді та Тоні Піттманом у 1992 р., Прийшли до висновку, що птахи вимерли від своїх колишніх.

Ходили чутки, що блакитних ара бачили в Аргентині та Болівії у продавця в Росаріо, Аргентина, забезпечуючи зразки резидентів.

Покійний Джордж Сміт багато говорив, багатий на збереження даних про ара, разом із цим видом, який, на його думку, не зник у дикій природі, проте існував у віддалених районах Болівії, де він стикався з ловушками, які могли встановити цей вид.

Крім того, він визнав, що насадження з чистої пальми існували "настільки, наскільки може бути привернута увага", коли він пролітав над світом, що ще слід дослідити.
Дослідження 2018 року, яке посилається на схеми вимирання курей, серйозне руйнування середовища його проживання та недолік будь-яких підтверджених спостережень з тієї причини, що 1980-ті роки дійсно допомогли перенести вид на категорію критично зникаючих - ймовірно, вимерлих.

Перегляньте відео: Macaw Blues part one: A Postmortem for the Glaucous Macaw (Квітня 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send